Utstilling

Nora Adwan – Sang i et fremmed land

Denne våren viser Astrup Fearnley Museet Sang i et fremmed land, et nytt bestillingsverk av kunstneren Nora Adwan.

Nora Adwan (f. 1983) arbeider hovedsakelig med skulptur, film, lyd og teknologi. I arbeidene sine trekker hun veksler på ulike geografiske kontekster og egne, personlige erfaringer. Historiene blir formidlet gjennom en kombinasjon av poesi, fiksjon og dokumentariske sjangre. På Astrup Fearnley Museet vil Adwan lage en videoinstallasjon i Kiefersalen. Verket består av en oval arkitektonisk konstruksjon med en sømløs videoprojeksjon som vil omslutte publikum. Tematisk er installasjonen en videreutvikling av Adwans utforskning av kulturell fremmedgjøring der migrasjon, rotløshet og nedarvede traumer er sentrale begrep.

Adwan bor og arbeider i Bergen. Hennes verk har blitt vist ved SAVVY Contemporary (Berlin), Gallery (London), Kunstnerforbundet (Oslo) og Kunsthall Stavanger. Prosjektet på Astrup Fearnley Museet er finansiert gjennom tildelingen Kunsten i Dag fra Sparebankstiftelsen DNB.