Rasmusklubben

Velkommen til Rasmusklubben, en gratis kunstklubb for barn mellom 5 – 12 år!

Rasmusklubben treffes to ganger i måneden. Sammen utforsker vi samtidskunst gjennom dialog og kreativt verksted.

Treffene består av ulike tematikker og oppgaver, gjerne insprert av de aktuelle utstillingene, og gjennomføres av museets dyktige kunstformidlere!

Påmelding med navn og alder til: rasmus@afmuseet.no
Frist for påmelding er hver fredag før selve treffet!

Klubben er et gratis tilbud for alle barn mellom 5-12 år.
Barna deles inn i grupper basert på alder:
Kl. 11:00 – 12:30: 5 – 6 år
Kl. 13:00 – 14:30: 7 – 8 år
Kl. 15:00 – 16:30: 9 – 12 år

PROGRAM VÅREN 2022

FEBRUAR: Logoer (12. og 19. februar)
I februar skal Rasmusklubben utforske logoer i kunsten. Logo er en figur som kjennetegner en fysisk person eller gruppe. Vi skal ta en titt på vår utstilling INFORMATION (today) og undersøke hvordan forskjellige kunstnere bruker logo som et virkemiddel i deres kunst. Om du kunne lage et kunstverk som representerer deg, hvordan ville den se ut?

MARS: Tekst (12. og 19. mars)
Visste du at bokstaver kan være kunst? I Astrup Fearnley-samlingen finnes det flere kunstverk som er laget av ord og bokstaver, men ikke alle kan leses. Bli med når Rasmusklubben utforsker tekst i kunsten og lager vår egen bokstavkunst!

APRIL: Teknologi (9. og 23. april)
I april vil Rasmusklubben se nærmere på teknologien vi omgir oss med i hverdagen. Vi utforsker om teknologiske duppeditter kan bli til spennende kunstverk!

MAI: Utendørs kunstlaboratorium (14. og 21. mai)
Kan kunst skape seg selv? Denne måneden vil Rasmusklubben se nærmere på verk fra Astrup Fearnley-samlingen som har laget seg selv, uten at kunstneren har bestemt hvordan de skal se ut til slutt. Vi skal ta på oss forskerfrakken, flytte oss utendørs, og lage verk ved hjelp av kjemiske reaksjoner. Bli med på å utforske kunst som former seg selv!

JUNI: Tekstil (11. juni)
Bli med Rasmusklubben på sommeravslutning! Denne måneden skal vi utforske stoff og tekstil, og snakke om hvordan dette tilslutt ble verdsatt av de store museene som stor kunst. Spesielt en kunstner kjempet den gode kampen for dette, og hun har til og med vært med å utsmykke det kongelige slott, nemlig Synnøve Anker Aurdal.


Nettbutikk

Rasmus Tegneblokk

kr 90
Kjøp