Arrangement

Kollasj-workshop

ØST KUNST og Astrup Fearnley Museet inviterer ungdom til gratis kollasj-workshop med kunstner Sofie Brønner på Furuset bibliotek og aktivitetshus

Vi lager kollasjer i A4-format, der vi kutter ut former og legger fotografier oppå hverandre. Her blir det mange muligheter for å utforske forskjellige materialer: fotoprints, krepp-papir, akryltusjer og oljestift. Hver enkelt deltakers favoritt-kreasjon rammes inn til slutt, som man kan ta med hjem. Workshopen tar utgangspunkt i både Brønners kunstnerskap og museets aktuelle utstilling Sitting in a Room av Rachel Harrison, kombinert med bibliotekets nærområde.

Arrangementet er gratis å delta på og er tilrettelagt for ungdommer i 8. klasse og oppover. Det kreves ingen påmelding, men har begrensede plasser. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder. Det blir holdt to workshoper etter hverandre – ca 45 min hver.

ØST KUNST er en kunstfestival som går for seg ved ulike filialer i Groruddalen, 16.-20. november. Festivalen har blitt arrangert siden 2017, og gikk tidligere under navnet Høstlys.


Sofie Brønner (1991, Tynset) bor og arbeider i Oslo, der hun er utdannet ved Kunstakademiet og Oslo Fotokunstskole. Hun arbeider med skulptur og fotografi, gjerne med uventede materialkombinasjoner som tre, tekstil, badebomber og jernfilspon. Tematisk er Brønner opptatt av relasjoner, sykluser og teksturer, og lager verk med organiske former som tar utgangspunkt i et mangefasettert bilde av kroppen: som bevissthet, som en feedback loop, som et rart romvesen-aktig vesen. Den seneste tiden har hun jobbet med kollasj med utgangspunkt i sitt eget fotoarkiv, der hun kutter ut former i fotografiene og legger disse lagvis oppå hverandre. Brønner har deltatt i en rekke gruppeutstillinger, blant annet i regi av Fuge, Winter Solstice, Hos Arne, og Bygd til By.