Frida Orupabo

kr 349

kr 52 rabatt til medlemmer.

Tomt på lager

Varenummer: 9783956796234 Kategorier: , ,

Frida Orupabos første monografi utgis i anledning Orupabos utstilling i Kunsthall Trondheim. Boken inneholder omfattende dokumentasjon av kunstverk og inkluderer også noen av bildene fra sosiale medier kunstneren har produsert de siste årene, som utgjør en integrert del av hennes kunstneriske oeuvre. I sitt arbeid utforsker Orupabo spørsmål knyttet til rase, familieforhold, kjønn, seksualitet, vold […]

Beskrivelse

Frida Orupabos første monografi utgis i anledning Orupabos utstilling i Kunsthall Trondheim. Boken inneholder omfattende dokumentasjon av kunstverk og inkluderer også noen av bildene fra sosiale medier kunstneren har produsert de siste årene, som utgjør en integrert del av hennes kunstneriske oeuvre.

I sitt arbeid utforsker Orupabo spørsmål knyttet til rase, familieforhold, kjønn, seksualitet, vold og identitet. I Orupabos kunst reises det også spørsmål om synlighet og nødvendigheten av å bli sett på som et politisk emne. I sin forskningsprosess utvinner Orupabo arkiver med en kolonihistorie, og ser på bilder som ble skapt gjennom en rasisert linse, samt digitale plattformer som Instagram og YouTube. Av funnet digitalt og fysisk materiale lager hun collager, videoer vist i utstillinger og distribuert ved hjelp av de samme nettplattformene som noe av materialet er hentet fra.

Boken Frida Orupabo inkluderer bidrag av Lola Olufemi, Legacy Russell og Stefanie Hessler. Den er designet av NODE Berlin Oslo og utgitt av Kunsthall Trondheim og Sternberg Press.

Kunstner: Frida Orupabo
Utgiver: ‎ Sternberg Press (2. august 2022)
Språk: Engelsk
Hardback: ‎152 sider
ISBN: ‎978-3956796234
Dimensjoner: ‎21 x 1,5 x 28,9 cm – 369 gr
Utskrift: optimal media GmbH – Skrifttyper: Marfa, Dinamo
Materialer: Trykt på Poliwrap Carpet Neve, Sirio Ultra; Black av Fedrigoni; Magno Gloss, Magno Volum